ManMeer!-Cup steunt fietsers SGHA

Voor het vierde jaar op rij heeft de organisatie van de ManMeer!-Cup een goed doel omarmt in aanloop naar de bekerfinales op 20 april. Dit keer zal het zich inzetten voor een groep enthousiaste waterpoloërs van SGHA die zich gaan inzetten voor het ‘Foppe Fonds’.

Zeven waterpoloërs zullen iets meer dan een week na de finales vanaf de Merke in de Joure vertrekken voor hun fietstocht naar de Arc de Triomphe in Parijs waar zij op 3 mei rond de klok van 18:00 uur zullen aankomen. Een tocht van zo’n 650 kilometer via Utrecht en Antwerpen en over de kasseien van de ‘Hel van het Noorden, Parijs Roubaix’. Door middel van sponsoring willen zij geld inzamelen voor het fonds dat vernoemd is naar de oud-trainer van SC Heerenveen.

Het is niet de eerste keer dat deze sportieve mannen zich voor een goed doel inzetten. Vorig jaar nog was hun bestemming Berlijn wat na een barre lange tocht met veel wind en regen uiteindelijk werd bereikt. Toen werd er geld ingezameld voor KiKa. Dit jaar dus het Foppe Fonds laat woordvoerder Bauke Jacob de Vries weten. Volgens hem is het allemaal niet zo vanzelfsprekend dat zij zelf op zaterdag- en zondagavond hun wedstrijden kunnen spelen. Bauke Jacob, zelf waterpolospeler en coach, ondersteund het gedachtegoed van het Foppe Fonds. Het fonds zet zich in voor kinderen die vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Bauke Jacob benadrukt dat elk kind behoort te spelen en te sporten. Hierdoor krijgen zij energie en levenslust.

De fietsers vragen tijdens de ManMeer!-Cup aandacht voor hun actie. Deze actie wordt door de organisatie ondersteund en zal uiteindelijk ook een cheque opleveren. Vorig jaar viel ontving de organisatie Door Ontspanning Valide een cheque uit handen van de organisatie van de ManMeer!-Cup.

De fietsers zijn te volgen via hun Facebookpagina SGHA 4 Foppe fonds. Donaties zijn hier welkom. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *